


PURE
Bolivian Intiaanisokeri
Unohda valkoinen sokeri - kokeile ravinnerikasta täysruokosokeria
Etelä-Amerikan sydämessä Boliviassa kasvaa Äiti Maan kätkettyjä aarteita kuten ravintorikasta täysruokosokeria, joka ei vaadi tehoviljelyä tai kemiallisia lannoitteita kasvaakseen.
Edut ja hyödyt
Miellyttävä hunajaisenlakritsimainen maku
Helppo käyttää
Viljelty neitseellisesti
Antaa energiaa pitkäksi aikaa
Tuotettu vanhasta perinnelajikkeesta
Vaihtoehto kokapensaan viljelylle
Työllistää ja kouluttaa paikallista väestöä
Tutkitusti viljelty ja valmistettu ilman myrkkyjä
Valmistettu tavalla, joka ei tuhoa tuotteen alkuperäistä tarkoitusta

Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo'on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen, jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Tuotteessa ei käytetä minkäänlaisia lisäaineita tai paakkuuntumisenestoaineita, jonka vuoksi joku pussi saattaa tuntua toista kovemmalta.
Intiaanisokeri nimi on annettu arvostuksesta intiaanien työtä kohtaan, koska he ovat pelastamassa arvokasta maailmanrauhanperintöä. Japanin Okinawalla täysruokosokeria on tuotettu yli 400 vuotta yhtäjaksoisesti, ja se tunnetaan nimellä perinne Kokuto. Sen mestarikunta on syntynyt 450-vuotisen rauhan- ja ystävyydentyön seurauksena naapurikansojen kanssa. Valtion yliopisto on erottanut perinnetuotteen kaupallisista eli niistä, joihin on lisätty halpoja teollisuussokereita, jolloin pääravintoainepitoisuudet ovat pudonneet murto-osaan. Tuottaminen on noin tuhat kertaa hitaampaa kuin teollisuussokerin valmistus ja esim. Bolivian suurimman tavallisen sokeritehtaan pääasantuntija onkin todennut, että “se on taidetta joka vaatii jatkuvaa ponnistelua”.
Ravintorikas ja miellyttävän makuinen Intiaanisokeri®-täysruokosokeri valmistetaan luonnonmukaisesti sokeriruo’osta, jota kasvatetaan ilman teholannoitusta Boliviassa.
Ravintosisältö 100g
Energiaa 1470kj/350kcal Rasvaa 0g josta tyydyttynyttä 0g Hiilihydraatteja 89,5g joista sokereita 87,2g Proteiinia 1,7g Suola 0g
4 munaa 2dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria 1½dl vehnäjauhoa ½dl perunajauhoa 1tl leivinjauhetta
Munat ja täysruokosokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon.
Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistetaan n. 225°. 5-7min Kumotaan leivinpaperille. Levitetään päälle ohuesti hilloa ja kermavaahtoa. Kääritään paperin avulla.
½ l kuohukermaa 4 munanvalkuaista 2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria 2 tl vaniljasokeria
Kerma vatkataan kuohkeaksi, lisätään 1dl täysruokosokeria vatkauksen loppuvaiheessa. Munanvalkuaiset ja 1dl täysruokosokeria vatkataan kovaksi vaahdoksi. Molemmat vaahdot sekoitetaan keskenään ja lisätään vaniljasokeri. Laitetaan pakastimeen ainakin vuorokaudeksi.
4 lasillista jauhoja spelt- tai vehnäjauhoja 2 lasillista Intiaanisokeri-täysruokosokeria 1tl leivinjauhetta 1tl soodaa
Nämä aineet sekoitetaan ja lisätään 200g sulatettua voita ja sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Murumassaa otetaan talteen mittana käytetty lasillinen. Loppumassaan lisätään 1-2 munaa ja lasi piimää. Taikina sekoitetaan (ei vatkata) ja levitetään uunipellille. Päälle omenalohkoja, raparperi paloja tai marjoja, + täysruokosokeria. Lopuksi lasi murumassaa. 200°/30min Katariina Valu
1 l vettä 2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria 5 rkl perunajauhoja tai 1 dl maissitärkkelystä 3 omenaa
Sekoita perunajauho ja täysruokosokeri veteen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila heti pois levyltä. Jos käytät maissijauhoja, anna kiisselin olla levyllä n. 5min. Kuutioi omenat ja lisää kiisseliin. (Omenan asemasta voit käyttää myös herukoita tms.)
Markkinoille on saapunut paljon erilaisia täysruokosokereita ja ns. intiaanisokereita. Ovatko nämä kaikki kyseiset tuotteet juuri sitä aitoa perinnetuotetta? Aidon Masajon Intiaanisokerin voi tunnistaa jäljitelmistä seuraavaan tapaan:
1. Sokeri on helppo värjätä melassilla. Mutta pysyykö väri, jos sokeri sekoitetaan veteen? Sekoita yksi ruokalusikallinen sokeria desilitraan vettä ja katso miltä näyttää. Tee sama aidolle Masajon Intiaanisokerille ja katso minkälainen ero niillä on. Väri kertoo täysruokosokerin pääravintoaineiden ja hivenaineiden kokonaiskoostumuksesta.
2. Täysruokosokerissa pitää olla hiilihydraatteja alle 90%, jotta pääravintoaineille ja hivenaineille jää tilaa. Masajon Intiaanisokerissa on hiilihydraatteja 89,5% Suomen tullilaboratorion tutkimuksen mukaan.
3. Täysruokosokerissa ei ole kiteitä. Moni ”täysruokosokerin” valmistaja on piilottanut kristalloituneet sokerikiteet jauhamalla ne hienoksi, jotta se näyttäisi enemmän täysruokosokerilta. Pienen pienet kiteet voi huomata katsomalla tarkkaan. Hampaiden välissä kiteet rahisevat.
4. Moni lisää valkoista sokeria täysruokosokeriin ehkäisemään paakkuuntumisen.
5. Bolivian maaperä on japanilaisten tutkijoiden mukaan maailman parasta viljelyaluetta, jonka humuskerros on yli 2 metriä. Boliviassa myös viljellään vanhan lajikkeen Sokeriruokoa, joka yhdessä ravintorikkaan maaperän kanssa tekevät aitosta Intiaanisokerista hyvin erilaisen, puhumattakaan hienovaraisesta valmistustavasta.
Jo vuonna 2000 toimme Suomeen suurlähettiläämme ja Bolivian maatalousministeriön valtuuttamina täysruokosokerin, jolle kunnioituksesta intiaanien työtä kohtaan annoimme nimen INTIAANISOKERI. Perustimme yhteistyöyrityksen Bolivian ja Suomen välillä. Nimeksi rekisteröitiin MASAJO, perheemme jäsenten alkukirjaimista. Aputoiminimeksi rekisteröitiin INTIAANISOKERI sen jakelua varten. Patentti- ja rekisterihallituksen virkamiehet vakuuttivat, ettei tarvita muuta rekisteröintiä.
Koska minua ”intiaani-Mattia” pyydettiin kouluttamaan lukuisia hoitoalan ammattilaisia ja opettajia tästä vanhasta kulttuurista ja tuotteesta, nimestä INTIAANISOKERI tuli niin tunnettu, että monet erehtyivät luulemaan sitä yleisnimeksi ja yrittäjät erehtyivät käyttämään sitä tuotteissaan. Selvityksen jälkeen he jättivät sen. Suuret kiitokset siitä heille. Vain yksi yritys, jonka johtaja mainitsi, että tämä on vain bisnestä heille, jatkoi käyttämistä.
Patentti- ja rekisterihallituksen virkamiehet kehottivat viemään asian oikeuteen, mutta kuinka voisimme viedä asian oikeuteen, onhan tämä työ rauhan ja ystävyyden työtä. Ja haluamme ajatella kaikista hyvää.
Onko sitten aidolla ja kopioidulla Intiaanisokerilla eroa? Muutama vuosi sitten vertasimme näitä kahta tuotetta Novalab-laboratoriossa. Aidossa oli lähes kaksinkertainen määrä kivennäis- ja hivenaineita vastaavanlaiseen kopioituun verrattuna. Nuoret yrittäjämme teettivät nyt uuden analyysin toisessa laillistetussa laboratoriossa. Tulokset olivat samat kuin aikaisemmassa analyysissa. Kysymys on siis maaperän elinvoimaisuudesta ja laadusta, sekä lajikkeesta. Tämän vuoksi haluamme kiinnittää huomion intiaanien maaperän viisaaseen käyttöön, ettei sitä tuhottaisi vääränlaisella bisnesviljelyllä.
Aidon Intiaanisokeri-täysruokosokerin tunnistaa myös pakkauksesta. Siitä löytyy juoksijalogomme ja bolivialainen jaguaari.
Nyt vetoamme kilpailevaan yritykseen, että he lakkaisivat käyttämästä tuotemerkkiämme, eivätkä johtaisi käyttäjiä harhaan, vaan keksisivät oman nimen tuotteelleen. Me voimme yhdessä auttaa ihmisiä parempaan elämäntapaan taistelematta toisiamme vastaan.
Matti Kuosmanen Yhteistyövaltuutettu MASAJO OY
Asiakaskunnassamme on erittäin paljon diabettikoja. He kehuvat tuotettamme, sillä se kuulema pitää verensokerin tasaisena. Tämä on helppo todentaa omalla mittarilla.
Erityisesti talven kuiva ilman kovetta Intiaanisokeria. Pehmetäkseen, se tarvitsee takaisin kosteutensa. Jos olet siirtänyt tuotteesi astiaan, jossa on ilmatiivis kansi, laita tuotteen päälle vedellä täytetty mittalusikka. Noin 1-2 päivän päästä Intiaanisokeri on imenyt tarvittavan määrän kosteutta mittalusikasta, jolloin se on paljon pehmeämpää.
Moni käyttää tähän myös melko kosteahkoa leipäpalaa, jolloin Intiaanisokeri imaisee sen kosteuden ja tekee leivästä kuivan.
Emme suosittele kaatamaan vettä suoraan Intiaanisokerin päälle, sillä se vähentää tuotteen säilyvyyttä, vaikka toki se on tehokas tapa saada siitä pehmeää.
Intiaanien tapana on valuuttaa ruokosokerimehu muotteihin, jolloin niistä tulee vähän kuin tiiliskiviä, joista täysruokosokeri vuollaan. Masajon hienon Intiaanisokerin kohdalla ruokosokerimehu valutetaan laitteeseen, joka hiljalleen pyörittää tuotetta, jotta se ei jähmety ja tämän jälkeen se pussitetaan jauhemaisena. Kaikesta huolimatta pieni osa tuotteesta jumittuu keskenään, jolloin muodostuu näitä mini kokoisin "tiiliskiviä", joita moni pitää makuelämyksenään karkkien sijasta.


“Ihan parasta sokeria mitä markkinoilta oon koskaan löytäny🙏 Kiitos hurjan paljon teille!!”
16 kg Bolivian Intiaanisokeria tilannut asiakas

