Masajo Pure logo
Intiaanisokeri

PURE

Bolivian Intiaanisokeri

Unohda valkoinen sokeri - kokeile ravinnerikasta täysruokosokeria

Etelä-Amerikan sydämessä Boliviassa kasvaa Äiti Maan kätkettyjä aarteita kuten ravintorikasta täysruokosokeria, joka ei vaadi tehoviljelyä tai kemiallisia lannoitteita kasvaakseen. 

Edut ja hyödyt

Miellyttävä hunajaisenlakritsimainen maku

Helppo käyttää

Viljelty neitseellisesti 

Antaa energiaa pitkäksi aikaa

Tuotettu vanhasta perinnelajikkeesta

Vaihtoehto kokapensaan viljelylle

Työllistää ja kouluttaa paikallista väestöä

Tutkitusti viljelty ja valmistettu ilman myrkkyjä

Valmistettu tavalla, joka ei tuhoa tuotteen alkuperäistä tarkoitusta

Intiaaniokeri jaguaari vaanii

Kuvaus


Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo'on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen, jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Tuotteessa ei käytetä minkäänlaisia lisäaineita tai paakkuuntumisenestoaineita, jonka vuoksi joku pussi saattaa tuntua toista kovemmalta. Intiaanisokeri nimi on annettu arvostuksesta intiaanien työtä kohtaan, koska he ovat pelastamassa arvokasta maailmanrauhanperintöä. Japanin Okinawalla täysruokosokeria on tuotettu yli 400 vuotta yhtäjaksoisesti, ja se tunnetaan nimellä perinne Kokuto. Sen mestarikunta on syntynyt 450-vuotisen rauhan- ja ystävyydentyön seurauksena naapurikansojen kanssa. Valtion yliopisto on erottanut perinnetuotteen kaupallisista eli niistä, joihin on lisätty halpoja teollisuussokereita, jolloin pääravintoainepitoisuudet ovat pudonneet murto-osaan. Tuottaminen on noin tuhat kertaa hitaampaa kuin teollisuussokerin valmistus ja esim. Bolivian suurimman tavallisen sokeritehtaan pääasantuntija onkin todennut, että “se on taidetta joka vaatii jatkuvaa ponnistelua”.




Tuotetiedot


Ravintorikas ja miellyttävän makuinen Intiaanisokeri®-täysruokosokeri valmistetaan luonnonmukaisesti sokeriruo’osta, jota kasvatetaan ilman teholannoitusta Boliviassa. Ravintosisältö 100g Energiaa 1470kj/350kcal
Rasvaa 0g
josta tyydyttynyttä 0g
Hiilihydraatteja 89,5g
joista sokereita 87,2g
Proteiinia 1,7g
Suola 0g




Käyttöohjeet


Masajon aito ja alkuperäinen Bolivian Intiaanisokeri-täysruokosokeri soveltuu kaikkeen ruoan ja leivonnaisten valmistukseen korvaten valkoisen sokerin. Sen pehmeä ja miellyttävä maku sopii hyvin esimerkiksi leivonnaistan, viilin, jogurtin, myslin ja puuron maustamiseen.





Missä käyttää Intiaanisokeria? Katso reseptit!

Miten Masajon Intiaanisokeri eroaa muista tummista sokereista?


Markkinoille on saapunut paljon erilaisia täysruokosokereita ja ns. intiaanisokereita. Ovatko nämä kaikki kyseiset tuotteet juuri sitä aitoa perinnetuotetta? Aidon Masajon Intiaanisokerin voi tunnistaa jäljitelmistä seuraavaan tapaan: 1. Sokeri on helppo värjätä melassilla. Mutta pysyykö väri, jos sokeri sekoitetaan veteen? Sekoita yksi ruokalusikallinen sokeria desilitraan vettä ja katso miltä näyttää. Tee sama aidolle Masajon Intiaanisokerille ja katso minkälainen ero niillä on. Väri kertoo täysruokosokerin pääravintoaineiden ja hivenaineiden kokonaiskoostumuksesta. 2. Täysruokosokerissa pitää olla hiilihydraatteja alle 90%, jotta pääravintoaineille ja hivenaineille jää tilaa. Masajon Intiaanisokerissa on hiilihydraatteja 89,5% Suomen tullilaboratorion tutkimuksen mukaan. 3. Täysruokosokerissa ei ole kiteitä. Moni ”täysruokosokerin” valmistaja on piilottanut kristalloituneet sokerikiteet jauhamalla ne hienoksi, jotta se näyttäisi enemmän täysruokosokerilta. Pienen pienet kiteet voi huomata katsomalla tarkkaan. Hampaiden välissä kiteet rahisevat. 4. Moni lisää valkoista sokeria täysruokosokeriin ehkäisemään paakkuuntumisen. 5. Bolivian maaperä on japanilaisten tutkijoiden mukaan maailman parasta viljelyaluetta, jonka humuskerros on yli 2 metriä. Boliviassa myös viljellään vanhan lajikkeen Sokeriruokoa, joka yhdessä ravintorikkaan maaperän kanssa tekevät aitosta Intiaanisokerista hyvin erilaisen, puhumattakaan hienovaraisesta valmistustavasta.




Sopiiko tuote diabeetikolle?


Asiakaskunnassamme on erittäin paljon diabettikoja. He kehuvat tuotettamme, sillä se kuulema pitää verensokerin tasaisena. Tämä on helppo todentaa omalla mittarilla.




Miksi markkinoilla on muita Intiaanisokereita tai täysruokosokereita, joiden maku ja/tai koostumus on aiva eri kuin Masajon Intiaanisokeri?


Jo vuonna 2000 toimme Suomeen suurlähettiläämme ja Bolivian maatalousministeriön valtuuttamina täysruokosokerin, jolle kunnioituksesta intiaanien työtä kohtaan annoimme nimen INTIAANISOKERI. Perustimme yhteistyöyrityksen Bolivian ja Suomen välillä. Nimeksi rekisteröitiin MASAJO, perheemme jäsenten alkukirjaimista. Aputoiminimeksi rekisteröitiin INTIAANISOKERI sen jakelua varten. Patentti- ja rekisterihallituksen virkamiehet vakuuttivat, ettei tarvita muuta rekisteröintiä. Koska minua ”intiaani-Mattia” pyydettiin kouluttamaan lukuisia hoitoalan ammattilaisia ja opettajia tästä vanhasta kulttuurista ja tuotteesta, nimestä INTIAANISOKERI tuli niin tunnettu, että monet erehtyivät luulemaan sitä yleisnimeksi ja yrittäjät erehtyivät käyttämään sitä tuotteissaan. Selvityksen jälkeen he jättivät sen. Suuret kiitokset siitä heille. Vain yksi yritys, jonka johtaja mainitsi, että tämä on vain bisnestä heille, jatkoi käyttämistä. Patentti- ja rekisterihallituksen virkamiehet kehottivat viemään asian oikeuteen, mutta kuinka voisimme viedä asian oikeuteen, onhan tämä työ rauhan ja ystävyyden työtä. Ja haluamme ajatella kaikista hyvää. Onko sitten aidolla ja kopioidulla Intiaanisokerilla eroa? Muutama vuosi sitten vertasimme näitä kahta tuotetta Novalab-laboratoriossa. Aidossa oli lähes kaksinkertainen määrä kivennäis- ja hivenaineita vastaavanlaiseen kopioituun verrattuna. Nuoret yrittäjämme teettivät nyt uuden analyysin toisessa laillistetussa laboratoriossa. Tulokset olivat samat kuin aikaisemmassa analyysissa. Kysymys on siis maaperän elinvoimaisuudesta ja laadusta, sekä lajikkeesta. Tämän vuoksi haluamme kiinnittää huomion intiaanien maaperän viisaaseen käyttöön, ettei sitä tuhottaisi vääränlaisella bisnesviljelyllä. Aidon Intiaanisokeri-täysruokosokerin tunnistaa myös pakkauksesta. Siitä löytyy juoksijalogomme ja bolivialainen jaguaari. Nyt vetoamme kilpailevaan yritykseen, että he lakkaisivat käyttämästä tuotemerkkiämme, eivätkä johtaisi käyttäjiä harhaan, vaan keksisivät oman nimen tuotteelleen. Me voimme yhdessä auttaa ihmisiä parempaan elämäntapaan taistelematta toisiamme vastaan.

Matti Kuosmanen
Yhteistyövaltuutettu

MASAJO OY




Intiaanisokerini kovettui, miten saan sen pehmeäksi?


Erityisesti talven kuiva ilman kovetta Intiaanisokeria. Pehmetäkseen, se tarvitsee takaisin kosteutensa. Jos olet siirtänyt tuotteesi astiaan, jossa on ilmatiivis kansi, laita tuotteen päälle vedellä täytetty mittalusikka. Noin 1-2 päivän päästä Intiaanisokeri on imenyt tarvittavan määrän kosteutta mittalusikasta, jolloin se on paljon pehmeämpää. Moni käyttää tähän myös melko kosteahkoa leipäpalaa, jolloin Intiaanisokeri imaisee sen kosteuden ja tekee leivästä kuivan. Emme suosittele kaatamaan vettä suoraan Intiaanisokerin päälle, sillä se vähentää tuotteen säilyvyyttä, vaikka toki se on tehokas tapa saada siitä pehmeää.




Miksi Masajon Intiaanisokeri sisältää jonkin verran pieniä tummia paloja


Intiaanien tapana on valuuttaa ruokosokerimehu muotteihin, jolloin niistä tulee vähän kuin tiiliskiviä, joista täysruokosokeri vuollaan. Masajon hienon Intiaanisokerin kohdalla ruokosokerimehu valutetaan laitteeseen, joka hiljalleen pyörittää tuotetta, jotta se ei jähmety ja tämän jälkeen se pussitetaan jauhemaisena. Kaikesta huolimatta pieni osa tuotteesta jumittuu keskenään, jolloin muodostuu näitä mini kokoisin "tiiliskiviä", joita moni pitää makuelämyksenään karkkien sijasta.





Usein kysyttyä

Miten Masajon Intiaanisokeri eroaa muista tummista sokereista?


Markkinoille on saapunut paljon erilaisia täysruokosokereita ja ns. intiaanisokereita. Ovatko nämä kaikki kyseiset tuotteet juuri sitä aitoa perinnetuotetta? Aidon Masajon Intiaanisokerin voi tunnistaa jäljitelmistä seuraavaan tapaan: 1. Sokeri on helppo värjätä melassilla. Mutta pysyykö väri, jos sokeri sekoitetaan veteen? Sekoita yksi ruokalusikallinen sokeria desilitraan vettä ja katso miltä näyttää. Tee sama aidolle Masajon Intiaanisokerille ja katso minkälainen ero niillä on. Väri kertoo täysruokosokerin pääravintoaineiden ja hivenaineiden kokonaiskoostumuksesta. 2. Täysruokosokerissa pitää olla hiilihydraatteja alle 90%, jotta pääravintoaineille ja hivenaineille jää tilaa. Masajon Intiaanisokerissa on hiilihydraatteja 89,5% Suomen tullilaboratorion tutkimuksen mukaan. 3. Täysruokosokerissa ei ole kiteitä. Moni ”täysruokosokerin” valmistaja on piilottanut kristalloituneet sokerikiteet jauhamalla ne hienoksi, jotta se näyttäisi enemmän täysruokosokerilta. Pienen pienet kiteet voi huomata katsomalla tarkkaan. Hampaiden välissä kiteet rahisevat. 4. Moni lisää valkoista sokeria täysruokosokeriin ehkäisemään paakkuuntumisen. 5. Bolivian maaperä on japanilaisten tutkijoiden mukaan maailman parasta viljelyaluetta, jonka humuskerros on yli 2 metriä. Boliviassa myös viljellään vanhan lajikkeen Sokeriruokoa, joka yhdessä ravintorikkaan maaperän kanssa tekevät aitosta Intiaanisokerista hyvin erilaisen, puhumattakaan hienovaraisesta valmistustavasta.




Sopiiko tuote diabeetikolle?


Asiakaskunnassamme on erittäin paljon diabettikoja. He kehuvat tuotettamme, sillä se kuulema pitää verensokerin tasaisena. Tämä on helppo todentaa omalla mittarilla.




Miksi markkinoilla on muita Intiaanisokereita tai täysruokosokereita, joiden maku ja/tai koostumus on aiva eri kuin Masajon Intiaanisokeri?


Jo vuonna 2000 toimme Suomeen suurlähettiläämme ja Bolivian maatalousministeriön valtuuttamina täysruokosokerin, jolle kunnioituksesta intiaanien työtä kohtaan annoimme nimen INTIAANISOKERI. Perustimme yhteistyöyrityksen Bolivian ja Suomen välillä. Nimeksi rekisteröitiin MASAJO, perheemme jäsenten alkukirjaimista. Aputoiminimeksi rekisteröitiin INTIAANISOKERI sen jakelua varten. Patentti- ja rekisterihallituksen virkamiehet vakuuttivat, ettei tarvita muuta rekisteröintiä. Koska minua ”intiaani-Mattia” pyydettiin kouluttamaan lukuisia hoitoalan ammattilaisia ja opettajia tästä vanhasta kulttuurista ja tuotteesta, nimestä INTIAANISOKERI tuli niin tunnettu, että monet erehtyivät luulemaan sitä yleisnimeksi ja yrittäjät erehtyivät käyttämään sitä tuotteissaan. Selvityksen jälkeen he jättivät sen. Suuret kiitokset siitä heille. Vain yksi yritys, jonka johtaja mainitsi, että tämä on vain bisnestä heille, jatkoi käyttämistä. Patentti- ja rekisterihallituksen virkamiehet kehottivat viemään asian oikeuteen, mutta kuinka voisimme viedä asian oikeuteen, onhan tämä työ rauhan ja ystävyyden työtä. Ja haluamme ajatella kaikista hyvää. Onko sitten aidolla ja kopioidulla Intiaanisokerilla eroa? Muutama vuosi sitten vertasimme näitä kahta tuotetta Novalab-laboratoriossa. Aidossa oli lähes kaksinkertainen määrä kivennäis- ja hivenaineita vastaavanlaiseen kopioituun verrattuna. Nuoret yrittäjämme teettivät nyt uuden analyysin toisessa laillistetussa laboratoriossa. Tulokset olivat samat kuin aikaisemmassa analyysissa. Kysymys on siis maaperän elinvoimaisuudesta ja laadusta, sekä lajikkeesta. Tämän vuoksi haluamme kiinnittää huomion intiaanien maaperän viisaaseen käyttöön, ettei sitä tuhottaisi vääränlaisella bisnesviljelyllä. Aidon Intiaanisokeri-täysruokosokerin tunnistaa myös pakkauksesta. Siitä löytyy juoksijalogomme ja bolivialainen jaguaari. Nyt vetoamme kilpailevaan yritykseen, että he lakkaisivat käyttämästä tuotemerkkiämme, eivätkä johtaisi käyttäjiä harhaan, vaan keksisivät oman nimen tuotteelleen. Me voimme yhdessä auttaa ihmisiä parempaan elämäntapaan taistelematta toisiamme vastaan.

Matti Kuosmanen
Yhteistyövaltuutettu

MASAJO OY




Intiaanisokerini kovettui, miten saan sen pehmeäksi?


Erityisesti talven kuiva ilman kovetta Intiaanisokeria. Pehmetäkseen, se tarvitsee takaisin kosteutensa. Jos olet siirtänyt tuotteesi astiaan, jossa on ilmatiivis kansi, laita tuotteen päälle vedellä täytetty mittalusikka. Noin 1-2 päivän päästä Intiaanisokeri on imenyt tarvittavan määrän kosteutta mittalusikasta, jolloin se on paljon pehmeämpää. Moni käyttää tähän myös melko kosteahkoa leipäpalaa, jolloin Intiaanisokeri imaisee sen kosteuden ja tekee leivästä kuivan. Emme suosittele kaatamaan vettä suoraan Intiaanisokerin päälle, sillä se vähentää tuotteen säilyvyyttä, vaikka toki se on tehokas tapa saada siitä pehmeää.




Miksi Masajon Intiaanisokeri sisältää jonkin verran pieniä tummia paloja


Intiaanien tapana on valuuttaa ruokosokerimehu muotteihin, jolloin niistä tulee vähän kuin tiiliskiviä, joista täysruokosokeri vuollaan. Masajon hienon Intiaanisokerin kohdalla ruokosokerimehu valutetaan laitteeseen, joka hiljalleen pyörittää tuotetta, jotta se ei jähmety ja tämän jälkeen se pussitetaan jauhemaisena. Kaikesta huolimatta pieni osa tuotteesta jumittuu keskenään, jolloin muodostuu näitä mini kokoisin "tiiliskiviä", joita moni pitää makuelämyksenään karkkien sijasta.





Intiaanisokeri leipominen

“Ihan parasta sokeria mitä markkinoilta oon koskaan löytäny🙏 Kiitos hurjan paljon teille!!”

16 kg Bolivian Intiaanisokeria tilannut asiakas