Masajo Pure logo
Intiaanisokeri

PURE

Bolivian Intiaanisokeri

Unohda valkoinen sokeri - kokeile ravinnerikasta täysruokosokeria

Etelä-Amerikan sydämessä Boliviassa kasvaa Äiti Maan kätkettyjä aarteita kuten ravintorikasta täysruokosokeria, joka ei vaadi tehoviljelyä tai kemiallisia lannoitteita kasvaakseen. 

Edut ja hyödyt

Miellyttävä hunajaisenlakritsimainen maku

Helppo käyttää

Viljelty neitseellisesti 

Antaa energiaa pitkäksi aikaa

Tuotettu vanhasta perinnelajikkeesta

Vaihtoehto kokapensaan viljelylle

Työllistää ja kouluttaa paikallista väestöä

Tutkitusti viljelty ja valmistettu ilman myrkkyjä

Valmistettu tavalla, joka ei tuhoa tuotteen alkuperäistä tarkoitusta

Intiaaniokeri jaguaari vaanii

Kuvaus


Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo'on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen, jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Tuotteessa ei käytetä minkäänlaisia lisäaineita tai paakkuuntumisenestoaineita, jonka vuoksi joku pussi saattaa tuntua toista kovemmalta. Intiaanisokeri nimi on annettu arvostuksesta intiaanien työtä kohtaan, koska he ovat pelastamassa arvokasta maailmanrauhanperintöä. Japanin Okinawalla täysruokosokeria on tuotettu yli 400 vuotta yhtäjaksoisesti, ja se tunnetaan nimellä perinne Kokuto. Sen mestarikunta on syntynyt 450-vuotisen rauhan- ja ystävyydentyön seurauksena naapurikansojen kanssa. Valtion yliopisto on erottanut perinnetuotteen kaupallisista eli niistä, joihin on lisätty halpoja teollisuussokereita, jolloin pääravintoainepitoisuudet ovat pudonneet murto-osaan. Tuottaminen on noin tuhat kertaa hitaampaa kuin teollisuussokerin valmistus ja esim. Bolivian suurimman tavallisen sokeritehtaan pääasantuntija onkin todennut, että “se on taidetta joka vaatii jatkuvaa ponnistelua”.




Tuotetiedot


Ravintorikas ja miellyttävän makuinen Intiaanisokeri®-täysruokosokeri valmistetaan luonnonmukaisesti sokeriruo’osta, jota kasvatetaan ilman teholannoitusta Boliviassa. Ravintosisältö 100g Energiaa 1470kj/350kcal
Rasvaa 0g
josta tyydyttynyttä 0g
Hiilihydraatteja 89,5g
joista sokereita 87,2g
Proteiinia 1,7g
Suola 0g




Käyttöohjeet


Masajon aito ja alkuperäinen Bolivian Intiaanisokeri-täysruokosokeri soveltuu kaikkeen ruoan ja leivonnaisten valmistukseen korvaten valkoisen sokerin. Sen pehmeä ja miellyttävä maku sopii hyvin esimerkiksi leivonnaistan, viilin, jogurtin, myslin ja puuron maustamiseen.





Missä käyttää Intiaanisokeria? Katso reseptit!

Reseptit

Herkullinen kääretorttu


Intiaanisokeri herkullinen kääretorttu 4 munaa
2dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1½dl vehnäjauhoa
½dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta Munat ja täysruokosokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon. Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistetaan n. 225°. 5-7min Kumotaan leivinpaperille. Levitetään päälle ohuesti hilloa ja kermavaahtoa. Kääritään paperin avulla.




Suussasulava jäätelö


½ l kuohukermaa
4 munanvalkuaista
2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
Kerma vatkataan kuohkeaksi, lisätään 1dl täysruokosokeria vatkauksen loppuvaiheessa. Munanvalkuaiset ja 1dl täysruokosokeria vatkataan kovaksi vaahdoksi. Molemmat vaahdot sekoitetaan keskenään ja lisätään vaniljasokeri. Laitetaan pakastimeen ainakin vuorokaudeksi.




Kaurakeksit


2dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoa
1½dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1tl vaniljaa
1tl inkivääriä
0,5tl leivinjauhetta
0,5dl voisulaa
2rkl maitoa tai kermaa
Kuivat aineet kulhoon, sekoitus.Lisätään voisula ja maito. Nokareita pellille, 200° 7min.




Helppo Piirakka


4 lasillista jauhoja spelt- tai vehnäjauhoja
2 lasillista Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Nämä aineet sekoitetaan ja lisätään 200g sulatettua voita ja sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Murumassaa otetaan talteen mittana käytetty lasillinen. Loppumassaan lisätään 1-2 munaa ja lasi piimää. Taikina sekoitetaan (ei vatkata) ja levitetään uunipellille. Päälle omenalohkoja, raparperi paloja tai marjoja, + täysruokosokeria. Lopuksi lasi murumassaa. 200°/30min
Katariina Valu




Pulla


½ l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2½ dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
n. 150 g voita tai öljyä
n. 1 kg vehnäjauhoa
Kuivat aineet yhdistetään, lisätään nesteet.
200°/45min (2x annos uunipellilliseen 30min)




Täystehokakku


2½ dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
3 dl vehnäjauhoa
½ tl suolaa
½ dl kaakaota
2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl viinietikkaa tai molkosaania
2/3 dl ruokaöljyä
2 dl vettä
Kuivat aineet yhdistetään, lisätään nesteet.
200°/45min (2x annos uunipellilliseen 30min)




Omenakiisseli


1 l vettä
2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
5 rkl perunajauhoja tai 1 dl maissitärkkelystä
3 omenaa
Sekoita perunajauho ja täysruokosokeri veteen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila heti pois levyltä. Jos käytät maissijauhoja, anna kiisselin olla levyllä n. 5min. Kuutioi omenat ja lisää kiisseliin. (Omenan asemasta voit käyttää myös herukoita tms.)




Maustekakku


3 dl piimää
5 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1 tl neilikkaa
2 dl rusinoita
150 g voisulaa
6 dl jauhoja
2 tl soodaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten piimä ja voisula. Sekoita nopeasti ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paistetaan n.1h. 175° alatasolla.




Maustepannukakku


6 dl piimää
200 g voisulaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
3 tl soodaa
6 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
8 dl jauhoja
Sekoita sooda piimään, lisää muut aineet.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja paista ½ h. 200°.





Usein kysyttyä

Reseptit

Herkullinen kääretorttu


Intiaanisokeri herkullinen kääretorttu 4 munaa
2dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1½dl vehnäjauhoa
½dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta Munat ja täysruokosokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon. Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistetaan n. 225°. 5-7min Kumotaan leivinpaperille. Levitetään päälle ohuesti hilloa ja kermavaahtoa. Kääritään paperin avulla.




Suussasulava jäätelö


½ l kuohukermaa
4 munanvalkuaista
2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
Kerma vatkataan kuohkeaksi, lisätään 1dl täysruokosokeria vatkauksen loppuvaiheessa. Munanvalkuaiset ja 1dl täysruokosokeria vatkataan kovaksi vaahdoksi. Molemmat vaahdot sekoitetaan keskenään ja lisätään vaniljasokeri. Laitetaan pakastimeen ainakin vuorokaudeksi.




Kaurakeksit


2dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoa
1½dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1tl vaniljaa
1tl inkivääriä
0,5tl leivinjauhetta
0,5dl voisulaa
2rkl maitoa tai kermaa
Kuivat aineet kulhoon, sekoitus.Lisätään voisula ja maito. Nokareita pellille, 200° 7min.




Helppo Piirakka


4 lasillista jauhoja spelt- tai vehnäjauhoja
2 lasillista Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Nämä aineet sekoitetaan ja lisätään 200g sulatettua voita ja sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Murumassaa otetaan talteen mittana käytetty lasillinen. Loppumassaan lisätään 1-2 munaa ja lasi piimää. Taikina sekoitetaan (ei vatkata) ja levitetään uunipellille. Päälle omenalohkoja, raparperi paloja tai marjoja, + täysruokosokeria. Lopuksi lasi murumassaa. 200°/30min
Katariina Valu




Pulla


½ l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2½ dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
n. 150 g voita tai öljyä
n. 1 kg vehnäjauhoa
Kuivat aineet yhdistetään, lisätään nesteet.
200°/45min (2x annos uunipellilliseen 30min)




Täystehokakku


2½ dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
3 dl vehnäjauhoa
½ tl suolaa
½ dl kaakaota
2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl viinietikkaa tai molkosaania
2/3 dl ruokaöljyä
2 dl vettä
Kuivat aineet yhdistetään, lisätään nesteet.
200°/45min (2x annos uunipellilliseen 30min)




Omenakiisseli


1 l vettä
2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
5 rkl perunajauhoja tai 1 dl maissitärkkelystä
3 omenaa
Sekoita perunajauho ja täysruokosokeri veteen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila heti pois levyltä. Jos käytät maissijauhoja, anna kiisselin olla levyllä n. 5min. Kuutioi omenat ja lisää kiisseliin. (Omenan asemasta voit käyttää myös herukoita tms.)




Maustekakku


3 dl piimää
5 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1 tl neilikkaa
2 dl rusinoita
150 g voisulaa
6 dl jauhoja
2 tl soodaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten piimä ja voisula. Sekoita nopeasti ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paistetaan n.1h. 175° alatasolla.




Maustepannukakku


6 dl piimää
200 g voisulaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
3 tl soodaa
6 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
8 dl jauhoja
Sekoita sooda piimään, lisää muut aineet.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja paista ½ h. 200°.





Intiaanisokeri leipominen

“Ihan parasta sokeria mitä markkinoilta oon koskaan löytäny🙏 Kiitos hurjan paljon teille!!”

16 kg Bolivian Intiaanisokeria tilannut asiakas