Masajo Pure logo
Ruususuola
kalastaja

“Nyt tiedän miksi kaverillani on aina parempaa kalaa kuin minulla”

20 kg karkeaa Bolivian Ruususuolaa tilannut kalastaja

Ruususuola kondori vuoristossa

Kuvaus


Ruususuola kivi Ruususuola-kristallisuola louhitaan käsin Bolivian vuoristosta. Ensimmäisen luokan tasalaatuiset Ruususuolakimpaleet valikoidaan huolella ja työstetään käsityönä ja pilkotaan pienemmiksi, lopuksi huuhdotaan ja jauhetaan. Nimi Ruususuola, tulee punertavasta väristä, joka syntyy mm. mangaanista ja raudasta. (EU:n tullilaboratorion toteamus) Tarina kristallisuolan historiasta kertoo, että vuonna 1935 Paraguayn valkoinen sotilasjuntta sai öljymiljonääreiltä tehtäväkseen vallata Bolivian intiaanien öljyesiintymät. Samaan aikaan intiaanit löysivät vuoristosta kauniin ruusunväristä suolaa, jota toimitettiin Bolivian sotilaille, jotta nämä pystyisivät pitämään puolensa maahantunkeutujia vastaan. Suolan kerrotaan vaikuttaneen sotilaskuntoisuuteen niin, että kaikki öljylähteet jäivät Bolivian puolelle...(Lieneekö kyseessä ollut nestetasapainon saavuttaminen kuumissa pensasaro-olosuhteissa, joissa tarvitaan mineraalisuolatasapainoa veden lisäksi.) Alkuperäinen Ruususuola-kristallisuola sisältää 28 kertaa enemmän hyvälaatuista rautaa kuin heidän tavallinen merisuolansa.( Nippon Shokuhin tutkimuskeskus). Japanissa Ruususuola-kristallisuolasta on tullut muutamassa vuodessa terveystietoisten ja kulinaristien suosima suola, jota saa vain erikoiskaupoista pienissä kauniissa pakkauksissa. Japanissa myytävässä Ruususuola-pussissa on kuva lääketieteen tohtorista, Hattorista, joka on Hattorin Gastronomisen Akatemian perustaja ja johtaja. Hänet tunnetaan Japanin "Cheffinä" ja ravitsemuksen johtavana lääkärinä.




Mielenkiintoinen suola


Boliviassa havaitsin, että intiaanit antoivat eläimille punertavia suolakimpaleita nuoltavaksi ja saman huomasi ystäväni ja työtoverini kirjailijatutkija Shimabukuro Japanista. Niinpä hän päätti kokeilla lehmillä mistä suolalaadusta ne pitävät eniten. Aina kun oli tuota ruusunpunaista suolaa tarjolla, niin lehmät halusivat valita sen mm. suolajärvisuolan, merisuolan ym. suolojen joukosta. Tämä haluttiin ensiksi selvittää Bolivian Santa Cruzissa toimivassa Japanin valtion kansainvälisen tutkimuslaitoksen JICA:n laboratoriossa Tri Kobayasin johdolla, hän on tutkimuslaitoksen spesialisti. Ensimmäiset kokeet osoittivat että työnimeltään Ruususuola sisältää arvokkaita mineraaleja siinä määrin että on lähetettävä näytteet Japaniin Nippon Shokuhin tutkimuslaitoksen jatkoanalyyseihin ja siellä ihastuttiin heti sen tasalaatuiseen väriin ja ominaisuuksiin ja myös mistä tuo punertava väri tulee. Sama tapahtui myöhemmin kun näyte toimitettiin Suomessa Otaniemen tullin laboratorioon. Samalla tavalla ihastuneena tutkija otti yhteyttä ja halusi keskustella suolan väristä. Siinä tuli esille että mm. rauta ja mangaani antavat punertavaa väriä niiden monien kymmenten aineiden joukosta, joita se sisältää. Nippon Shokuhinin analyysit kertovat mm. että Ruususuola sisältää kaliumia 646 mg/100g ja luonnon suolajärvisuola 32.1 mg/100g eli 20 kertaisen määrän. Rautapitoisuus todettiin 28 kertaiseksi. Magnesiumpitoisuus todettiin 5.5 kertaiseksi verrattuna luonnon suolajärvisuolaan. (Bolivian Uyunista) Mainittakoon että luonnon suolajärvisuola on myös erinomaista suolaa. Vuosien huolellisten kokeiden jälkeen eli vuonna 2002 Tokion Meksikolaisessa huippuravintolassa televisioitiin tilaisuus jossa Ruususuola valittiin Japanin parhaaksi suolaksi sen erinomaisen aromin ja erinomaisen mineraalikoostumuksen perusteella. Sen jälkeen Miamin ruokamessuilla Ruususuola valittiin Miamin kalleimman 5 tähden hotellin huippuravintolan suolaksi. Japanin sheffin eli ravitsemuksen johtavan lääkärin Hattorin perustama yritys on ottanut kunniatehtäväkseen alkuperäisen Ruususuolan markkinoinnin japanin kansalle. Myös meille Masajon väelle se on kunniatehtävä täällä Suomessa. Syksyllä 2002 Pariisin ruokamessuilla Ruususuola esiteltiin ensikertaa eurooppalaisille Andien paviljongissa ja siellä oli mukana tutkija Masakatsu. Samalla hän vieraili Helsingissä ja ihastui muunmuassa suomalaiseen taidehistoriaan. Hän jätti englanniksi käännetyn kirjeen joka oli tarkoitettu messuvieraille ja sisälsi käyttösuositukset. Tämän vuoksi aloitimme Suomessa kenttätestauksen v. 2002. Tampereen, Helsingin ja Lahden alueen terapeutit ja lääkärit ovat olleet tässä työssä pioneereja. Työ jatkuu ja olisi hienoa jos esim. lääketieteen opiskelijat voisivat käyttää aitoa Ruususuola-kristallisuolaa tutkimuksissaan ja päättötöissään. Olen valmis auttamaan.
Matti Kuosmanen




Käyttöohjeet


Masajon maahantuomaa Bolivian Ruususuolaa saa kolmessa eri muodossa: Hieno: Mormaaliin ruuanlaittoon Karkea: Kalan kraavaukseen ja pöytämyllyyn Pala: Sole-juoman tekoon tai koristeeksi




Tuotetiedot


Ravintorikas ja miellyttävän makuinen Intiaanisokeri®-täysruokosokeri valmistetaan luonnonmukaisesti sokeriruo’osta, jota kasvatetaan ilman teholannoitusta Boliviassa. Ravintosisältö 100g Rauta 3,46 mg Natriumkloridi 95,60 g Kalsium 700 mg magnesium 208 mg Kalium 646 mg Jodi 0,3 - 1,8 mg (Nippon Shokuhin Analysis center, Japan)





Ruususuola valikoima

Missä käyttää Ruususuola? Katso reseptit!

Kuvaus


Ruususuola kivi Ruususuola-kristallisuola louhitaan käsin Bolivian vuoristosta. Ensimmäisen luokan tasalaatuiset Ruususuolakimpaleet valikoidaan huolella ja työstetään käsityönä ja pilkotaan pienemmiksi, lopuksi huuhdotaan ja jauhetaan. Nimi Ruususuola, tulee punertavasta väristä, joka syntyy mm. mangaanista ja raudasta. (EU:n tullilaboratorion toteamus) Tarina kristallisuolan historiasta kertoo, että vuonna 1935 Paraguayn valkoinen sotilasjuntta sai öljymiljonääreiltä tehtäväkseen vallata Bolivian intiaanien öljyesiintymät. Samaan aikaan intiaanit löysivät vuoristosta kauniin ruusunväristä suolaa, jota toimitettiin Bolivian sotilaille, jotta nämä pystyisivät pitämään puolensa maahantunkeutujia vastaan. Suolan kerrotaan vaikuttaneen sotilaskuntoisuuteen niin, että kaikki öljylähteet jäivät Bolivian puolelle...(Lieneekö kyseessä ollut nestetasapainon saavuttaminen kuumissa pensasaro-olosuhteissa, joissa tarvitaan mineraalisuolatasapainoa veden lisäksi.) Alkuperäinen Ruususuola-kristallisuola sisältää 28 kertaa enemmän hyvälaatuista rautaa kuin heidän tavallinen merisuolansa.( Nippon Shokuhin tutkimuskeskus). Japanissa Ruususuola-kristallisuolasta on tullut muutamassa vuodessa terveystietoisten ja kulinaristien suosima suola, jota saa vain erikoiskaupoista pienissä kauniissa pakkauksissa. Japanissa myytävässä Ruususuola-pussissa on kuva lääketieteen tohtorista, Hattorista, joka on Hattorin Gastronomisen Akatemian perustaja ja johtaja. Hänet tunnetaan Japanin "Cheffinä" ja ravitsemuksen johtavana lääkärinä.




Mielenkiintoinen suola


Boliviassa havaitsin, että intiaanit antoivat eläimille punertavia suolakimpaleita nuoltavaksi ja saman huomasi ystäväni ja työtoverini kirjailijatutkija Shimabukuro Japanista. Niinpä hän päätti kokeilla lehmillä mistä suolalaadusta ne pitävät eniten. Aina kun oli tuota ruusunpunaista suolaa tarjolla, niin lehmät halusivat valita sen mm. suolajärvisuolan, merisuolan ym. suolojen joukosta. Tämä haluttiin ensiksi selvittää Bolivian Santa Cruzissa toimivassa Japanin valtion kansainvälisen tutkimuslaitoksen JICA:n laboratoriossa Tri Kobayasin johdolla, hän on tutkimuslaitoksen spesialisti. Ensimmäiset kokeet osoittivat että työnimeltään Ruususuola sisältää arvokkaita mineraaleja siinä määrin että on lähetettävä näytteet Japaniin Nippon Shokuhin tutkimuslaitoksen jatkoanalyyseihin ja siellä ihastuttiin heti sen tasalaatuiseen väriin ja ominaisuuksiin ja myös mistä tuo punertava väri tulee. Sama tapahtui myöhemmin kun näyte toimitettiin Suomessa Otaniemen tullin laboratorioon. Samalla tavalla ihastuneena tutkija otti yhteyttä ja halusi keskustella suolan väristä. Siinä tuli esille että mm. rauta ja mangaani antavat punertavaa väriä niiden monien kymmenten aineiden joukosta, joita se sisältää. Nippon Shokuhinin analyysit kertovat mm. että Ruususuola sisältää kaliumia 646 mg/100g ja luonnon suolajärvisuola 32.1 mg/100g eli 20 kertaisen määrän. Rautapitoisuus todettiin 28 kertaiseksi. Magnesiumpitoisuus todettiin 5.5 kertaiseksi verrattuna luonnon suolajärvisuolaan. (Bolivian Uyunista) Mainittakoon että luonnon suolajärvisuola on myös erinomaista suolaa. Vuosien huolellisten kokeiden jälkeen eli vuonna 2002 Tokion Meksikolaisessa huippuravintolassa televisioitiin tilaisuus jossa Ruususuola valittiin Japanin parhaaksi suolaksi sen erinomaisen aromin ja erinomaisen mineraalikoostumuksen perusteella. Sen jälkeen Miamin ruokamessuilla Ruususuola valittiin Miamin kalleimman 5 tähden hotellin huippuravintolan suolaksi. Japanin sheffin eli ravitsemuksen johtavan lääkärin Hattorin perustama yritys on ottanut kunniatehtäväkseen alkuperäisen Ruususuolan markkinoinnin japanin kansalle. Myös meille Masajon väelle se on kunniatehtävä täällä Suomessa. Syksyllä 2002 Pariisin ruokamessuilla Ruususuola esiteltiin ensikertaa eurooppalaisille Andien paviljongissa ja siellä oli mukana tutkija Masakatsu. Samalla hän vieraili Helsingissä ja ihastui muunmuassa suomalaiseen taidehistoriaan. Hän jätti englanniksi käännetyn kirjeen joka oli tarkoitettu messuvieraille ja sisälsi käyttösuositukset. Tämän vuoksi aloitimme Suomessa kenttätestauksen v. 2002. Tampereen, Helsingin ja Lahden alueen terapeutit ja lääkärit ovat olleet tässä työssä pioneereja. Työ jatkuu ja olisi hienoa jos esim. lääketieteen opiskelijat voisivat käyttää aitoa Ruususuola-kristallisuolaa tutkimuksissaan ja päättötöissään. Olen valmis auttamaan.
Matti Kuosmanen




Käyttöohjeet


Masajon maahantuomaa Bolivian Ruususuolaa saa kolmessa eri muodossa: Hieno: Mormaaliin ruuanlaittoon Karkea: Kalan kraavaukseen ja pöytämyllyyn Pala: Sole-juoman tekoon tai koristeeksi




Tuotetiedot


Ravintorikas ja miellyttävän makuinen Intiaanisokeri®-täysruokosokeri valmistetaan luonnonmukaisesti sokeriruo’osta, jota kasvatetaan ilman teholannoitusta Boliviassa. Ravintosisältö 100g Rauta 3,46 mg Natriumkloridi 95,60 g Kalsium 700 mg magnesium 208 mg Kalium 646 mg Jodi 0,3 - 1,8 mg (Nippon Shokuhin Analysis center, Japan)





Usein kysyttyä

Miten Bolivian Ruususuola eroa Himalajan kristallisuolasta?


Masajon maahantuoma Bolivian Ruususuola tulee Etelä-Amerikasta, Boliviasta, kun taas valtaosa Himalajan kristallisuolasta tai Ruususuolasta tulee Pakistanista. Koska ne tulevat eri puolilta maapalloa, on niiden mineraalikoktaili erilainen. Laboratoriot pystyvät kertomaan numeroina niiden erot, mutta meidän parhaina asiantuntijoinamme ovat toimineet eläimet, ja erityisesti hevoset, joille olemme valmistaneet ja maahantuoneet tuotteita jo useamman vuoden ajan. Hevoset huomaavat selkeästi Bolivian Ruususuolan ja himalajan kristallisuolan eron ja valitsevat aina Bolivian Ruususuolan. Kuvassa tapahtumassa hevonen ensin nuoli muutaman kerran vaaleampaa himalajan kristallisuolaa ja siirtyi sitten tummempaan, Bolivian Ruususuolaan. Masajo myy molempia suoloja myös ihmisille ja vuosien palauteista kuulemme selkeän valinnan: Bolivian Ruususuola.




Minulla on korkea verenpaine. Voinko käyttää Bolivian Ruususuolaa?


Jos sinulla on kohonnut verenpaine ja pelkäät Ruususuolan vaikuttavan negatiivisesti, voit ottaa meihin yhteyttä ja lainata meiltä helppokäyttöisen verenpainemittarin, jolla voit seurata Bolivian Ruususuolan vaikutusta verenpaineeseesi.




Mistä vaaleanpunainen väri tulee?


Masajon aloittaessa Bolivian Ruususuolan maahantuonnin vuonna 2002, tutkittiin se Suomen tullilaboratoriossa. He olivat hyvinkin ihastuneet tähän suolaan ja selittivät, että sen kaunis vaaleanpunainen väri tulee mm. mangaanista ja raudasta.

Ruususuola on muodostunut timantin lailla, jossa prosessissa se on samalla saanut kauniin värinsä.




Miksi käytätte tuotteissanne vain Bolivian Ruususuolaa?


Sen hinta ei ole edullinen, sillä se on meille 7 kertaa kalliimpi kuin himalajan kristallisuola, mutta haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta, olivat he sitten ihmisiä tai eläimiä.
Yksi Jaksamisleivän maun salaisuuksista oli juuri Bolivian Ruususuola.
Toki Masajolta voi ostaa erikseen myös halvempaa himalajan kristallisuolaa joko jodioituna tai ilman, mutta muuten emme käytä sitä tuotteidemme valmistuksessa tai ruokapöydässämme.





Edut ja hyödyt

Erittäin hyvän makuinen

Helppo käyttää

Kalamiesten salaisen maun lähde

Grillimestarin salainen mauste

Sisältää luontaista jodia

Ei sisällä paakkuuntumisenestoaineita

Korostaa ruokien aitoa makua

Ihanan värinen

Suola, joka osaa yllättää

PURE

Bolivian Ruususuola

Unohda valkoinen suola- kokeile mineraalirikasta Bolivian kristallisuolaa

Bolivian Ruususuola tulee Etelä-Amerikasta. Andeilla, suojaavan maakerroksen alla kristallisuola on aikojen saatossa säilynyt koskemattomana ja ihanteellisissa olosuhteissa. Koska kristallisuola on turvassa saasteilta ja sadeveden liuotukselta, se on yksi maailman puhtaimmista suoloista.