Masajo Pure logo
Ruususuola
kalastaja

“Nyt tiedän miksi kaverillani on aina parempaa kalaa kuin minulla”

20 kg karkeaa Bolivian Ruususuolaa tilannut kalastaja

Ruususuola kondori vuoristossa

Kuvaus


Ruususuola kivi Ruususuola-kristallisuola louhitaan käsin Bolivian vuoristosta. Ensimmäisen luokan tasalaatuiset Ruususuolakimpaleet valikoidaan huolella ja työstetään käsityönä ja pilkotaan pienemmiksi, lopuksi huuhdotaan ja jauhetaan. Nimi Ruususuola, tulee punertavasta väristä, joka syntyy mm. mangaanista ja raudasta. (EU:n tullilaboratorion toteamus) Tarina kristallisuolan historiasta kertoo, että vuonna 1935 Paraguayn valkoinen sotilasjuntta sai öljymiljonääreiltä tehtäväkseen vallata Bolivian intiaanien öljyesiintymät. Samaan aikaan intiaanit löysivät vuoristosta kauniin ruusunväristä suolaa, jota toimitettiin Bolivian sotilaille, jotta nämä pystyisivät pitämään puolensa maahantunkeutujia vastaan. Suolan kerrotaan vaikuttaneen sotilaskuntoisuuteen niin, että kaikki öljylähteet jäivät Bolivian puolelle...(Lieneekö kyseessä ollut nestetasapainon saavuttaminen kuumissa pensasaro-olosuhteissa, joissa tarvitaan mineraalisuolatasapainoa veden lisäksi.) Alkuperäinen Ruususuola-kristallisuola sisältää 28 kertaa enemmän hyvälaatuista rautaa kuin heidän tavallinen merisuolansa.( Nippon Shokuhin tutkimuskeskus). Japanissa Ruususuola-kristallisuolasta on tullut muutamassa vuodessa terveystietoisten ja kulinaristien suosima suola, jota saa vain erikoiskaupoista pienissä kauniissa pakkauksissa. Japanissa myytävässä Ruususuola-pussissa on kuva lääketieteen tohtorista, Hattorista, joka on Hattorin Gastronomisen Akatemian perustaja ja johtaja. Hänet tunnetaan Japanin "Cheffinä" ja ravitsemuksen johtavana lääkärinä.
Mielenkiintoinen suola


Boliviassa havaitsin, että intiaanit antoivat eläimille punertavia suolakimpaleita nuoltavaksi ja saman huomasi ystäväni ja työtoverini kirjailijatutkija Shimabukuro Japanista. Niinpä hän päätti kokeilla lehmillä mistä suolalaadusta ne pitävät eniten. Aina kun oli tuota ruusunpunaista suolaa tarjolla, niin lehmät halusivat valita sen mm. suolajärvisuolan, merisuolan ym. suolojen joukosta. Tämä haluttiin ensiksi selvittää Bolivian Santa Cruzissa toimivassa Japanin valtion kansainvälisen tutkimuslaitoksen JICA:n laboratoriossa Tri Kobayasin johdolla, hän on tutkimuslaitoksen spesialisti. Ensimmäiset kokeet osoittivat että työnimeltään Ruususuola sisältää arvokkaita mineraaleja siinä määrin että on lähetettävä näytteet Japaniin Nippon Shokuhin tutkimuslaitoksen jatkoanalyyseihin ja siellä ihastuttiin heti sen tasalaatuiseen väriin ja ominaisuuksiin ja myös mistä tuo punertava väri tulee. Sama tapahtui myöhemmin kun näyte toimitettiin Suomessa Otaniemen tullin laboratorioon. Samalla tavalla ihastuneena tutkija otti yhteyttä ja halusi keskustella suolan väristä. Siinä tuli esille että mm. rauta ja mangaani antavat punertavaa väriä niiden monien kymmenten aineiden joukosta, joita se sisältää. Nippon Shokuhinin analyysit kertovat mm. että Ruususuola sisältää kaliumia 646 mg/100g ja luonnon suolajärvisuola 32.1 mg/100g eli 20 kertaisen määrän. Rautapitoisuus todettiin 28 kertaiseksi. Magnesiumpitoisuus todettiin 5.5 kertaiseksi verrattuna luonnon suolajärvisuolaan. (Bolivian Uyunista) Mainittakoon että luonnon suolajärvisuola on myös erinomaista suolaa. Vuosien huolellisten kokeiden jälkeen eli vuonna 2002 Tokion Meksikolaisessa huippuravintolassa televisioitiin tilaisuus jossa Ruususuola valittiin Japanin parhaaksi suolaksi sen erinomaisen aromin ja erinomaisen mineraalikoostumuksen perusteella. Sen jälkeen Miamin ruokamessuilla Ruususuola valittiin Miamin kalleimman 5 tähden hotellin huippuravintolan suolaksi. Japanin sheffin eli ravitsemuksen johtavan lääkärin Hattorin perustama yritys on ottanut kunniatehtäväkseen alkuperäisen Ruususuolan markkinoinnin japanin kansalle. Myös meille Masajon väelle se on kunniatehtävä täällä Suomessa. Syksyllä 2002 Pariisin ruokamessuilla Ruususuola esiteltiin ensikertaa eurooppalaisille Andien paviljongissa ja siellä oli mukana tutkija Masakatsu. Samalla hän vieraili Helsingissä ja ihastui muunmuassa suomalaiseen taidehistoriaan. Hän jätti englanniksi käännetyn kirjeen joka oli tarkoitettu messuvieraille ja sisälsi käyttösuositukset. Tämän vuoksi aloitimme Suomessa kenttätestauksen v. 2002. Tampereen, Helsingin ja Lahden alueen terapeutit ja lääkärit ovat olleet tässä työssä pioneereja. Työ jatkuu ja olisi hienoa jos esim. lääketieteen opiskelijat voisivat käyttää aitoa Ruususuola-kristallisuolaa tutkimuksissaan ja päättötöissään. Olen valmis auttamaan.
Matti Kuosmanen
Käyttöohjeet


Masajon maahantuomaa Bolivian Ruususuolaa saa kolmessa eri muodossa: Hieno: Mormaaliin ruuanlaittoon Karkea: Kalan kraavaukseen ja pöytämyllyyn Pala: Sole-juoman tekoon tai koristeeksi
Tuotetiedot


Ravintorikas ja miellyttävän makuinen Intiaanisokeri®-täysruokosokeri valmistetaan luonnonmukaisesti sokeriruo’osta, jota kasvatetaan ilman teholannoitusta Boliviassa. Ravintosisältö 100g Rauta 3,46 mg Natriumkloridi 95,60 g Kalsium 700 mg magnesium 208 mg Kalium 646 mg Jodi 0,3 - 1,8 mg (Nippon Shokuhin Analysis center, Japan)

Ruususuola valikoima

Missä käyttää Ruususuola? Katso reseptit!

Herkullinen kääretorttu


3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää
Suussasulava jäätelö


3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää
Kaurakeksit


3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää3 kikkaa, jotka sinun olisi hyvä tietää

Usein kysyttyä

Who can Attend Revo?


Revolution Youth Conference is designed for students in grades 6-12, as well as youth leaders and youth pastors.
I want to bring a group to Revolution Youth Conference. How Should I Register?


Youth pastors or leaders should register their groups below at the registration section of the site.
Who Should I Contact with Questions?


For all inquiries relating to Revolution 2020, you may email Christina Koeppel at ckoeppel@fumcpeoria.org, Miguel Rios at mrios@fumcpeoria.org, or by calling (309) 673-3641.
Will Food be Provided?


Dinner on Friday, March 20th, and Breakfast and Lunch on Saturday, March 21st, are included in the cost of your registration. Youth groups and individual participants are responsible for their own dinner on Saturday, March 21st Snacks will be available for sale in between meals and sessions. Remember to bring pocket money, as only cash will be accepted.
Will the Conference be Bilingual (English & Spanish)?


While all Sessions, Worship, and Workshops will be in English. Translation to Spanish will be available upon request.
Are accomodations included with the Registration Cost?


No. Accomodations are not included with the Registration Cost. Youth Leaders and Pastors are responsible for coordinating their group's accomodations. However, for an additional $5.00 per person, groups may stay on Campus at First United Methodist Church. Those who will be staying on Campus are responsible for their own bedding. Limited Space Available.

Edut ja hyödyt

Erittäin hyvän makuinen

Helppo käyttää

Kalamiesten salaisen maun lähde

Grillimestarin salainen mauste

Sisältää luontaista jodia

Ei sisällä paakkuuntumisenestoaineita

Korostaa ruokien aitoa makua

Ihanan värinen

Suola, joka osaa yllättää

PURE

Bolivian Ruususuola

Unohda valkoinen suola- kokeile mineraalirikasta Bolivian kristallisuolaa

Bolivian Ruususuola tulee Etelä-Amerikasta. Andeilla, suojaavan maakerroksen alla kristallisuola on aikojen saatossa säilynyt koskemattomana ja ihanteellisissa olosuhteissa. Koska kristallisuola on turvassa saasteilta ja sadeveden liuotukselta, se on yksi maailman puhtaimmista suoloista.