top of page
Masajo pure for animals logo

Näin Tuomas saa metsästyskoiransa jaksamaan ja palautumaan paremmin – 3 eri kaatoa ja 18,9 t haukkua

- Saimme Green Canine -luonnon elektrolyytistä innostuneen soiton Rovaniemeltä: "Unohda se aikaisempi Tuomaksen ennätys, sillä nyt tuli vieläkin parempi
  • kokonaishaukkuaika 18,9 h

  • koiran kulkema matka 55,5 km

  • kaatoja 3, eri kohteista

    • Green Canine tarjottiin ennen, joka kaadon jälkeen ja lopussa

    • FI KVA Vaarasuon Jeni FI49965/16.


Jeni nautti Green Canine elektrolyytin joka kaadon jälkeen
Jeni nautti Green Canine elektrolyytin joka kaadon jälkeen

Lauantaina 2.10 jatkui meillä Rovaniemellä jahti kiimarauhoituksen jälkeen. Päästin Jenin hakemaan klo 8. Koira tekee muutamia hakulenkkejä irtilaskupaikalta vajaan kilometrin etäisyydellä. Jeni tulee klo 10 aikoihin tielle, otan sen auton kyytin ja vaihdamme paikkaa. Uudessa paikassa hirvet löytyy heti ja haukku alkaa klo 10.25 - haukku jää löytöpaikalle.

Haun aikana koiran kaulassa olevaan Ultracom koiratutkan matkamittariin tulee koiran kulkemaksi matkaksi 17.5km. Kun haukku on kestänyt puolisen tuntia, Eelis lähtee haukulle. Hyvin pian selviää, että haukussa on sonni, lehmä sekä vasa. Miehen lähestyessä hirvet liikkuvat pikkuhiljaa muutamia satoja metrejä. Tässä vaiheessa sonni erkanee vasaporukasta ja koira haukkuu sitä. Eelis ampuu seisontahaukusta kuvassa olevan sonnin klo11.50. Haukun aikana koira liikkuu aktiivisesti hirvien ympärillä ja sen matkamittariin tuli 4,5km. Jeni jää kaadolle ja hirven valmistelun jälkeen tehdään kunnon tulet - paistellaan makkarat sekä huolehditaan koiran hyvinvoinnista antamalla sille energiapitoista pientä purtavaa sekä Green Caninea veteen liotettuna.
Toteamme tulistelun ja hirven kärryyn vetämisen jälkeen, että kokeillaan toiselta puolen jahtialuetta löytää uudet hirvet. Päästän Jenin uuteen hakuun klo 14.12 ja hirvet löytyy 10min haun jälkeen. Nämä hirvet löytyvät hyvin läheltä ja ovat levottomia, joten saamme näköhavainnon hirvistä heti haukun alussa. Vajaan tunnin työskentelyn jälkeen haukusta kaadetaan vasa. Jeni jatkaa kahden aikuisen hirven haukkumista. Illan aikana yritetään päästä kaatamaan toinen aikuisista hirvistä - ampumatilaisuutta ei kuitenkaan tule - ilta ehti pimetä ja koira jää haukkumaan hirviä.Hirvi rauhoittuu kiinteään haukkuun melkein löytöpaikalla. Asetan Ultracom tutkan aluehälytyksen päälle ennen nukkumaan menoa. Yön aikana koira ei tule aluehälytysrajan yli ja näin ollen saan nukkua yöni rauhassa. Sunnuntaiaamuna totean, että siellä se vielä haukkuu samassa paikassa. Päätämme yrittää ampua haukussa olevat hirvet. Jahtikaveri pääsee aivan haukun viereen ja toteaa haukussa olevan yksinäisen naarashirven. Hirvelle annetaan pari pientä karkkoa, jotta voidaan siirtymän aikana varmistua siitä, että vasa ei seuraa lehmää. Jahtikaveri pääsee ampumaan hirven seisontahaukkuun klo 9.50. Tämä työskentely kesti lähes 20h, josta haukkua n.17.5h ja koiran matkamittariin tuli 33.5km.

Yhteenveto viikonlopun työskentelystä: kokonaishaukkuaika n.19h. Koiran kulkema matka 55,5km. Kaadettiin sonni, vasa ja naaras.Koiralle annetaan kotiin tulon jälkeen palautumisen nopeuttamiseksi Green Caninea veteen liotettuna ja parin tunnin jälkeen koiran kuivamuonaa.

Totesin jo tiistaina, että Jeni on palautunut viikonlopun suorituksesta tosi hyvin, koska hyppii häkissä ja on lähdössä mukaan, kun otan ajokoirat ja lähden metsään.

Jeni pääsi keskiviikkona 6.10 metsään muutamaksi tunniksi, mutta otamme sen kiinni, koska lähdetään valmistelemaan muiden ampumia hirviä. Keskiviikkona Jeni ehtii juosta vain noin 17km. Lauantaina 9.10 Jeni päästetään irti klo 8.30 ja otetaan kiinni klo 14.05. Päivän aikana koira juoksee 42.5km, mutta ei löydy hirveä haukuttavaksi.

Viikon aikana Jeni juoksee metsässä 55,5+17+42,5=115km.FI KVA Vaarasuon Jeni FI49965/16. Koira tulee lähiviikkojen aikana kiimaan ja se on tarkoitus astuttaa nuorella käyttövalio uroksella. Jeni on aikanaan haukutettu käyttövalioiksi, mutta sen jälkeen pääasiassa keskitytty metsästykseen.

Green Canine -Luonnon elektrolyytti metsästyskoirille

Tutustu lisää erinomaisesti nestettyvään, pitkäkestoisesti energisoivaan ja palauttavaan koirien Green Canine -luonnon elektrolyyttiin www.greencanine.fi

194 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page