top of page
Masajo pure for animals logo

Koirien nesteytys kisoissa

Päivitetty: 4. kesäk. 2021

Koirien nesteytys kisoissa

Suoritusta kannattaa lähteä tekemään tyhjällä vatsalla, ja koiran nesteytyksestä pitää huolehtia ennen urheilusuoritusta. Energiatasot ovat ylhäällä kun koira ei enään sulata aamupalaa. Jos kilpailu on kuumalla kesäsäällä, kannattaa aloittaa nesteytys jo edellisenä iltana, ja jatkaa aamulla 2-3 tuntia ennen suoritusta. Jos koira ei tykkää juoda, kokeile elektrolyytti valmistetta. Voit myös sekoittaa koiran veteen jotain maukasta, esimerkiksi tonnikalaa. Kun koiran rasitustaso nousee, pitää myös huolehtia kivennäisistä ja muista lisäravinteista.

Elektrolyyteillä estetään kramppeja, säädellään nestetasapainoa ja helpotetaan palautumista. Ne vaikuttavat myös lihasten ja hermoston toimintaan. Tärkeimmät elektrolyytit ovat kalium, kalsium ja magnesium. Aminohapot (leusiini, isoleusiini ja valiini) auttavat kasvattamaan lihasmassaa ja auttavat fyysisessä palautumisessa. Aminohapot ovat välttämättömiä koiralle, ja koiran tulee saada ne ruoasta, koska koiran elimistö ei tuota niitä.

Agility koira hyppää esteen yli

Palautuminen alkaa suorituksen jälkeen, ja sen tärkein vaihe on elimistön happamuuden neutralisointi. Koira kannattaa viedä pienelle jäähdyttely lenkille urheilusuorituksen jälkeen. Koiran lämpötila saattaa nousta useammalla asteella urheilusuorituksen aikana. Kevyt lenkki tasaa koiran lämpötilaa sekä hengityselimistöä. Koiralle voi antaa puhdasta palautusjuomaa suorituksen jälkeen. Suorituksen aikana lihaksiin varastoitunut glykogeeni häviää, ja se pitäisi palauttaa.

Kuumana päivänä koiraa voi jäähdyttää esimerkiksi viileällä vedellä. Koiran vatsaa ja reisien sisäpintää voi kastella. Koiralle voi myös ostaa viilentävän alustan. Jäähdyttely lenkin jälkeen koira kannattaa laittaa lepoon. Rasituksen määrästä riippuen koira palautuu 24-72h suorituksen jälkeen. Koiralle on hyvä antaa kevyttä liikuntaa vastapainoksi ja palautumisen edistämiseksi. Liian kova fyysinen urheilu voi johtaa ylikuntoon sekä nivelten ja lihasvaurioiden syntyyn.

Masajo Oy on kehittänyt koirille oman elektrolyytti valmisteen. Olemme testanneet tuotetta 10 vuotta, ja olemme lähettäneet ensimmäiset testi paketit asiakkaille, ja olen kerännyt tähän muutaman palautteen tyytyväisiltä koiran omistajilta.


koira hyppää esteen yli

"Joo ollaan päästy testaamaan! Meidän vanhat rouva koirat on olleet hitaita palautumaan pitkien lenkkien jälkeen. Mutta kun ruokailun yhteydessä annoimme green caninea niin huomasi kyllä, että uudelle lenkille lähdettiin taas kovin innoissaan ja mielellään🥰(ennen tätä pitkän lenkin jälkeen ulos lähteminen oli vähän vaisua.) Myös molemmilla meidän koirilla on herkkä maha ja reagoi helposti uusiin ruokiin/herkkuihin, mutta tämä toimi molemmilla ilman ongelmia!"

"Hei! Ollaan päästy testaamaan Green Canine tuotetta koirallemme ja on maistunut tosi hyvin🤩 Olemme antaneet sitä agilityn ja koirapuistossa juoksemisen jälkeen palautumiseen ja on toiminut mielestämme hyvin! Hessu on nukkunut hyvin yönsä ja on jaksanut seuraavana päivänä paremmin kuin ennen🤩 Kiitos paljon näytepaketista!"

Lue lisää: www.greencanine.fi120 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page