top of page
Masajo pure for animals logo

Saksanpaimenkoirat

Päivitetty: 4. kesäk. 2021

Mietitkö koiran ostamista? Oletko harkinnut saksanpaimenkoiran valitsemista juuri sinulle oikeaksi roduksi? Olen listannut tähän syitä miksi saksanpaimenkoirat ovat mahtava valinta jota sinun kannattaa harkita. Uskollisuus, älykkyys ja suojelu korostuvat saksanpaimenkoiran luonteessa. Saksanpaimenkoirat vaativat hieman enemmän työtä kuin jotkut helpommat rodut. Ennen kuin lisäät saksanpaimenkoiran perheeseesi, on hyvä tutustua heidän ainutlaatuisiin ominaisuuksiinsa. Tässä on 5 asiaa, jotka mielestäni kaikkien tulevien saksanpaimenkoirien omistajien pitää tietää.


Saisinko edes hiukan Green Canine tuotetta?

1. Saksanpaimenkoirien historia


1850-luvulla saksanpaimenkoiria kasvatettiin karjan kasvatukseen ja karjan suojeluun. Paikalliset yhteisöt yrittivät standardoida rodun, mutta loivat sen sijaan useita rodun muunnelmia, jotka, vaikka he pystyivät tekemään kaiken mitä kasvattajat olivat suunnitelleet, heidän ulkonäkö tai taidot eivät vakiintuneet. Saksalaisen Max Von Stephanitzin ansiota on se, että hän loi ensimmäisen kerran saksanpaimenkoiran 1700-luvun lopulla. Von Stephanitiz kehitti koirasta työkoiran, tehden siitä nopean, älykkään ja rohkean. Rodun uskomattomien ominaisuuksien vuoksi saksalaiset jalostivat paljon saksanpaimenkoiria toisessa maailmansodassa. Saksanpaimenkoirat päätyivät lopulta Yhdysvaltoihin 1900-luvun alussa sotilaiden tuotua heitä takaisin Euroopasta. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen oli skeptisyyttä ja kiistoja sanan "saksalainen" pitämisestä osana rodun nimeä saksalais vastaisten tunteiden vuoksi. Yhdistyneessä kuningaskunnassa saksanpaimenkoiraa kutsuttiin “Alsatian” nimellä vuosikymmeniä vuoteen 1977 asti, jolloin saksanpaimenkoirasta tuli jälleen rodun rekisteröity nimi.


2. Saksanpaimenkoirat ovat aktiivisia ja vaativat stimulaatiota


Saksanpaimenkoirat kasvatettiin historiallisesti työkoiriksi ja ne ovat luonnostaan korkeaenerkoisia. Saksanpaimenkoirat voivat kyllästyä ja niistä voi mahdollisesti tulla tuhoisia jos he eivät saa tarvitsemaansa liikuntaa ja stimulaatiota. Ominaisuus, jonka löydät usein saksanpaimenkoirista, on heidän tarpeensa juosta ympyrää vain saadakseen energiansa käytettyä. Saksanpaimenkoirat poliisikoulutus laitoksissa tallaavat usein ympyrää kenneleissä, joskus pitkiä aikoja. Koska ne ovat niin urheilullinen ja energinen rotu, saksanpaimenkoirat ovat hienoja ihmisille, joilla on aktiivinen elämäntapa. Tämä ei kuitenkaan edellytä, että olet maratoonari. Tunnin viettäminen koirapuistossa, pallon heittäminen pihallasi tai saksanpaimenkoiran vieminen reippaalle kävelylle ovat kaikki hienoja tapoja pitää saksanpaimenkoira aktiivisena ja onnellisena. Tämä koira rotu ei siis sovi ihmisille, joilla on liikkumisongelmia.


Pentu kättelee omistajaansa

3. Saksanpaimenkoiran hoito


Saksanpaimenkoirilla on kaksinkertaiset turkit ja ne vaativat harjaamista usein. Turkin harjaaminen parin päivän välein auttaa ylläpitämään turkin kuntoa ja pitämään karvat poissa huonekaluistasi. Saksanpaimenkoirat yleensä menettävät karvoja runsaasti kerran tai kahdesti vuodessa, erityisesti lämpiminä kuukausina. Hanki siis eläinkaupasta harja joka on tarkoitettu kaksois turkeille ja irtokarvojen pyydystämiseen. American Kennel Clubin mukaan on myös suositeltavaa viilata tai leikata saksanpaimenkoiran kynnet joka kuukausi osana saksanpaimenkoiran rutiini hoitoa.


Koska saksanpaimenkoirat ovat aktiivisia koiria, ne vaativat terveellisen ruokavalion, joka on muokattu suurille roduille ja korkealle energia tasolle. Elintarvikkeita, jotka sisältävät ainesosia lihasten ja nivelten ehkäisyyn, suositellaan. Saksanpaimenkoiran painon seuraaminen välttämällä yli syöttämistä auttaa myös pitämään saksanpaimenkoirasi terveempänä, erityisesti aikuisiällä.


4. Persoonallisuus

Saksanpaimenkoirat ovat älykkäitä, omistautuneita ja pelottomia koiria. Yksi väärinkäsityksistä saksanpaimenkoirista on, että ne ovat luonnollisesti aggressiivisia. Saksanpaimenkoirat ovat todellakin suojelevia, mutta ne yleensä tulevat toimeen hyvin lasten ja muiden lemmikkieläinten kanssa. Saksanpaimenkoirat ovat ansainneet maineensa lasten kanssa lapsenvahtina sekä poliisikoirina heidän lempeän luonteensa ja suojaavan vaistonsa vuoksi. Koska saksanpaimenkoirat ovat luonnollisesti suojelevia, he voivat joskus varoa vieraita, mutta pienellä kärsivällisyydellä saksanpaimenkoirat voivat rakastaa ketä tahansa. Saksanpaimenkoirat ovat rakastavia ja helliä, ja heidän tiedetään kirjaimellisesti vaarantavan henkensä omistajiensa puolesta. Nuorille saksanpaimenkoirille varhainen sosialisointi ja tottelevaisuuskoulutus ovat erittäin suositeltavaa.


Green Canine pitää koirasi vauhdissa

5. Saksanpaimenkoira lajit


Saksanpaimenkoiria on viidenlaisia, joilla kullakin on ainutlaatuiset ominaisuudet ja jalostus standardit. American Show Line on kasvatettu ensisijaisesti näyttämään hyvältä, joten nimi kertoo varsin paljon tästä koirasta. Tämä koira vaatii yleensä vähemmän liikuntaa, koska ne kasvatetaan ensisijaisesti ulkonäköä eikä työtä varten. Tällä tyypillä on myös voimakkaampi angulaatio takajaloissa. Länsisaksalainen Show Line on kasvatettu myös kauneuden vuoksi. Länsisaksalainen työkoira taas on kasvatettu työn tehokkuuden vuoksi. Heidät voidaan kouluttaa tekemään useita töitä, ja he ovat niissä erinomaisia. Ne ovat Max Von Stephanitzin luoman alkuperäisen rodun moderni versio. Lopuksi itäsaksalainen työkoira on karu, tumman turkin pigmentaatiolla varustettu, suuri ja lihaksikas kovan kestävyyden koira. Toisen maailmansodan jälkeen hallituksen tiukkojen määräysten vuoksi tästä koirasta on kehittynyt melkoinen voimanpesä. Ne vaativat paljon työtä ja aktiviteettia, eikä niitä suositella kokemattomalle koiran omistajalle.


Tässä oli lyhyesti kuvaus saksanpaimenkoirista. Toivottavasti se tarjosi sinulle mielenkiintoista lukemista. Masajo Oy on kehittänyt koirille oman elektrolyytti juoman huolehtimaan koiran nesteystasapainosta. Sitä suositellaan erityisesti liikkuville koirille. Koirasi palautuu nopeammin juotuaan Green Canine valmistetta.


Lue lisää www.greencanine.fi1 839 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page